Електропечі
Компактна електропіч на допомогу господиням
Приготує, розморозить, розігріє — електропіч вміє те саме, що й газові печі, водночас вона компактна і доступна за ціною. Онлайн-маркет Mastertechs пропонує товари для кухні від провідних виробників побутових пристроїв. У нас представлена продукція Delonghi, Dex, Saturn, Liberty та інших брендів. Вибирайте електропечі в нашому каталозі. Це просто завдяки зручній навігації. На сторінці кожного приладу ви знайдете фото товару, характеристики та гарний опис моделі. Замовляйте бажані кухонну техніку на сайті або телефонуйте для оформлення заявки нашим менеджерам.
Конструкція й обладнання електропечі
Візуально електропіч схожий на мікрохвильову піч. Пристрій кубічної форми з металевим корпусом і прозорими передніми дверцятами. Відмінність у керуванні — замість кнопкового блока більшість моделей обладнана 3-4 перемикачами (у дорогих пристроях встановлюють електронний блок). Принципово розрізняється принцип роботи. Приготування їжі відбувається завдяки інфрачервоному випромінюванню, а не НВЧ-хвиль. Джерелами тепла слугують два ТЕНи, які розташовуються у верхній і нижній частинах камери. У продажу представлені настільні та вбудовані електричні печі.
Важливий момент — обладнання моделі. Зручні пристосування й вбудовані елементи дадуть змогу вам приготувати смачну курку, запечену рибу або рум'яну випічку:
- Деко для запікання та решітка. Основні комплектуючі будь-якого пристрою.
- Напрямні деко. Телескопічні безпечніші, вони висуваються автоматично під час відчинення дверцят. Зі звичайними ґратчастими напрямними будьте акуратні: можна обпектися об розігрітий метал під час встановлення дека в камеру.
- Вертел. Спеціально для шанувальників соковитого м'яса з хрусткою скоринкою, хоча в режимі гриль ви зможете також приготувати рибу й овочі. Продукт насаджують на рожен і встановлюють у спеціальні пази. Завдяки постійному обертанню страва рівномірно просмажується з усіх боків.
- Піддон. Полегшує роботу господинь для догляду за електроприладом. Він легко виймається з крихтами, що потрапили на його поверхню, жиром, а потім відмивається під проточною водою.
- Плита. Вона розташовується на верхній панелі та складається з двох конфорок більшого та меншого діаметра. Електрична піч із плитою дає змогу одночасно готувати кілька страв, заощаджуючи час.
- Таймер. Автоматизує процес приготування. Пристрій самостійно вимикається після закінчення заданого інтервалу часу.
- Термостат. Допомагає задати оптимальну температуру для конкретної страви від 60° до 320°. Це знижує ймовірність пригорання або википання води.
Як правильно вибрати електропіч в Україні?
Під час вибору електропечі орієнтуйтеся не тільки на технічні характеристики та вартість. Дешеві моделі невідомих виробників частіше виходять із ладу, а зіпсовані деталі не підлягають заміні. Вибирайте відомі бренди, які заслужили довіру покупців чудовою якістю, післяпродажним сервісом і тривалою гарантією.
Основні параметри, що визначають привабливість для споживача:
- Об'єм камери. Залежить від кількості домочадців. Якщо ви розраховуєте купити прилад у розрахунку на одного-двох осіб, вибирайте електропіч до 10 л. Для сім'ї з 3-4 членів потрібен пристрій на 12-20 л, для більшої кількості людей у будинку підійдуть вироби на 30-40 л.
- Потужність. Від 650 Вт до 2200 Вт. Чим більший обсяг, тим більша потужність, але також зростає енергоспоживання. Оптимальні параметри 1000-1500 Вт.
- Внутрішнє покриття. Визначає довговічність і зручність догляду за камерою. Якісне покриття стійке до механічних впливів, високих температур, мийних сумішей.
- Режими роботи. Основні: духовка, гриль, делікатний. У першому випадку залучені обидва ТЕНи, у другому — тільки верхній. Для делікатного приготування під'єднується нижній нагрівальний елемент. Так тушкують або «томлять» різні страви.